Duurzaamheid

Less Mess by MASS Events

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel zowel bij onze festivals als bij onze merchandise lijn. In september 2020 hebben wij samen met Rabobank Hollandse IJssel het project 'Less Mess by MASS Events' gelanceerd. Het doel van het traject is om single use plastic te verminderen en uiteindelijk uit te bannen van al onze festivals. Dit doen we door het aanbieden van één stadsbrede hardcup in Gouda, door geen single use plastic meer aan te bieden bij onze horecapunten, door actieve afvalscheiding voor en achter de schermen en door een algehele bewustwordingscampagne. In 2021, mochten er weer festivals georganiseerd kunnen worden, zal de eerste pilot in Gouda plaatsvinden. Hierna zal het beleid op al onze festivals geïmplementeerd worden. Het gehele project bieden wij hiernaast ook aan andere Goudse evenementorganisatoren aan. Lees meer over Less Mess by MASS events op de projectpagina.

MASS Merchandise

Alle kleding die wij gebruiken is van het merk Clique. Clique is onderdeel van de New Wave Group. Door continue groei verhoogt de impact van New Wave Group op de omgeving. Daarom vindt het bedrijf het belangrijk om altijd actief te zoeken naar zakelijke oplossingen die niet alleen financieel rendabel zijn maar ook duurzaam en verantwoord vanuit sociaal en ecologisch oogpunt. Deze overtuiging zorgt er voor dat er een efficiënt en gezond ondernemingsklimaat moet worden gehandhaafd door middel van:

  • Respect voor de mensen die een bijdrage leveren aan New Wave Group.
  • Ethisch en eerlijk ondernemen.
  • Duurzame en milieuvriendelijke oplossingen.

Lees alles over het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Corporate Social Responsibility op de site van New Wave Group.

Bedrukken

Al onze producten worden lokaal gedrukt bij Prints op Shirts in Moordrecht. Vanuit duurzaamheidsperspectief én de huidige Corona situatie laten wij de merchandise per stuk drukken. Dit betekent dat wij geen voorraad op onze locatie hebben, waardoor we niet met overschotten zullen zitten. Prints op Shirts gebruikt als drukmethode alleen digitale dgt en transfers. Dit zijn namelijk drukmethodes waarmee je makkelijk een shirt per stuk kan drukken. Het bedrijf maakt niet in bulk de kleding en gooit hierdoor dus niet alle impopulaire shirts weg na een bepaalde periode. Er wordt dus alleen vraaggericht geproduceerd. Het digitaal drukken zorgt er hiernaast voor dat de inkt die overblijft wordt opgevangen in aparte filters.

Verzending

Vanuit ons kantoor in Gouda worden alle producten samengevoegd en verzonden. Voor het inpakken van de producten gebruiken wij uitsluitend recyclebare kartonnen verpakkingen. De eventuele festivalgoodies die wij gratis bijvoegen, zijn overschotten van onze eerdere festivals.

Als er besteld wordt in de regio van Gouda bezorgen wij de bestelling, als het uitkomt, graag met de fiets. Zelfs onze fietstassen zijn van gerecycled materiaal. Thiers 2Wielers uit Gouda maakt deze namelijk van onze oude festivalbanners.